FC Tempo Praha

U13: Zasloužená výhra nad Teplicemi

20.4.2022 23:23   Petr Suchan  

O výsledek 4:2 se významně zasloužil Heřman Tajovský, autor hattricku. Podívejte se na všechny branky v sestřihu uvnitř článku!

Od začátku bylo vidět, že se potkávají týmy z popředí tabulky. Rychlost hry, aktivita a důraz byl citelný z obou stran. Zdravá agresivita a tlak na míč, měla za následek velké množství nepřesností. Náš tým působil v první třetině více energicky a svým náročným způsobem hry se spoustou náběhů za obranu a agresivního dostupování při ztrátě míče dělal Teplicím velké problémy. Směrem do obrany jsme hráli dobře v aktivním bloku a soupeři jsme toho před naší brankou moc nedovolili. První gól jsme dali v situaci, kterou s klukama často řešíme. Heřman zavřel pravou nohu brankáře, ostatní zavřeli prostory tak, aby neprošla přihrávka do křídel. Brankář hostů byl donucen přihrát středem hřiště do námi připraveného prostoru. Miky získal míč a posunul na Heřmana, který zakončoval do prázdné branky. Dokonalá past. Na 2:0 zvýšil opět Heřman, když zaslouží pochvalu všichni kluci, kteří trestný kop rozehráli do kombinace a Wizi předložil Tajovskému míč do gólové střely.

Druhá třetina začala stejně jak ta první. Měli jsme více ze hry. 35. minuta a opět jsme soupeře trestali. Hosté zahrávali trestný kop. Jejich rozehrávku (nákop) přečetl Holub a cílenou hlavičkou zahájil rychlý přechod do útoku po ose Nechvíla, Wiesner, Müller, jehož zakončení vyrazil brankář k Wiesnerovi, který pohotově ze vzduchu zakončil do odkryté branky. 3:0 a přišlo uspokojení. Od této doby byl soupeř lepší. Hrál více na míči a my se většinu času jen bránili. Obranná činnost se nám poslední dobou celkem daří, a tak jsme třetinu dohráli jen s jedním inkasovaným gólem. Po odehraném obranném rohu jsme správně nedokázali zareagovat na vrácený dlouhý míč a inkasovali po krátké kličce a křižné střele teplického útočníka.

Poslední třetina byla o tom, zda znovu získáme odvahu hrát s míčem a nebo dopustíme kolaps, který jsme zažili v Teplicích na podzim. Tam jsme po podobném průběhu zápas ztratili v poslední třetině a hráli nakonec jen 3:3. Zřejmě jsme se poučili. Byť poslední dnešní třetina skončila remízou 1:1, tak si myslím, že jsme hráli nejlepší část utkání. Hodně jsme drželi míč a soupeře nepustili do šancí. Tajovský po přihrávce od Suchana šel sám na brankáře a tentokrát se nemýlil - 4:1 pro nás. To si myslím, že hosty definitivně zlomilo. Měli jsme další šance na navýšení skóre, ale už jsme další branku nevstřelili. Hosté dostali možnost na snížení jen jednou, po individuální chybě a ztrátě v naší obraně, nadvakrát překonali Lukase v bráně. Moc dalších příležitostí Teplice neměly a když přece, tak to nedovolil Lukas v bráně. Naši kluci zápas posledních 10 minut dohrávali pod naprostou kontrolou.

Jsem rád, že po nepříliš dobré formě a citelných ztrátách v úvodu jara se kluci dostávají do herní pohody a jejich výkony rostou. Teď nás čeká několik zápasů v systému 10+1 a s tím nové situace na hřišti. Věřím, že se tímto zase posuneme.


Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 4:2 (:)