FC Tempo Praha

U19: Tři body s hradeckou Slavií

25.4.2022 17:07   redakce  

Tempo zvítězilo 2:0 díky brankám Šmerdy a Tokara. Na obě branky se podívejte v sestřihu uvnitř článku!

Úvodní část patřila nám, mezi 10. a 20. minutou jsme měli výbornou pasáž, kdy jsme si vypracovali několik standardek a poté i vyložené šance. Šmerda trefil tyč, Rakušanovi zblokovali střelu obránci. Po centru Petržílky se k hlavičce dostal opět Šmerda, hlavičkoval kousek nad a střela Rakušana minula branku o centimetry. Mezi 25. a 35. minutou jsme měli naopak hluchou pasáž, kdy si soupeř vypracoval slibnou šanci, ale obrana jí zblokovala. Závěr půle patřil nám a po hezkém centru Řezníčka se prosadil hlavou Šmerda.

Druhá půle byla oboustranně nekvalitní. Oba týmy si vypracovaly nějaké standardky, ale bez vyložených šancí. Až v 70. minutě jsme se po hezké klidné akci dostali do zakončení Lingem, míč vyrazil brankář k Tokarovi a ten ho poslal do brány. V závěru se oba týmy nevyvarovaly v obranné fázi k chybám, ale soupeř ty naše nedokázal využít ani v šance, naše situace před bránou byly unáhlené a chyběla tam větší kvalita.

Trenér Filip Šmídek: "Pro nás těžký zápas s nepříjemným soupeřem. Po celý zápas jsme byli silnější na míči, z toho taky vyústily naše šance v úvodu utkání, které zůstaly nevyužity. Soupeř zvolil na těžkém terénu jednodušší taktiku, ale pro nás štěstí, že v jejich útočné fázi byla spousta nepřesností a špatně řešených situací. Gól do šatny nám nedal dostatečný klid a v úvodu druhé půle jsme se zbytečně strachovali o výsledek. Větší klid nám dal až druhý gól. Příští týden bychom měli hrát na hlavním stadionu v Teplicích, tak nás přijďte podpořit."



Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavia Hradec Králové 2:0 (1:0)