FC Tempo Praha

U19: Teplice produktivnější

2.5.2022 13:56   redakce  

Tempáci v zápase na krásném hlavním stadionu neproměnili šance, proto zaslouženě prohráli 1:3.

Na hlavním stadionu na Stínadlech jsme se v neděli před obědem střetli s Teplicemi. V úvodu utkání jsme byli o něco aktivnější my, ale v 10. minutě Lingovu střelu zblokovali domácí, rychlý přechod a Vachoušek se ocitl sám na vápně, kde přízemní střelou uklidil míč za tyč - 1:0. O deset minut později se opakovala naše chyba, kdy jsme opustili střed hřiště, laciná ztráta kolem vápna soupeře, rychlý protiútok, který vyřešil Trnovec gólem na 2:0. Chvíli jsme byli opaření, naopak domácí měli několik standardek, které jsme přečkali a po půlhodině hry se řítil Ling na brankáře, ale míč kopl vedle. Deset minut před půlí se dostal Krejčí před obránce domácích a jeho krásný lob skončil v bráně - 2:1. O další tři minuty později Šimonovský vyslal do samostatného úniku Šindelku, ten bohužel ani nezakončil.

Druhý poločas jsme byli opět aktivnější, měli jsme tam dvě zajímavé situace, ale místo přistrčení na vápno lépe postaveným hráčům jsme řešili situace složitě. I domácí měli výbornou příležitost po naší chybě v rozehře, ale Skokánek dobře vyrazil na roh. Z následného rohu a několika odrazech se dostali v 55. minutě opět do dvoubrankového vedení domácí - 3:1. O pět minut později jsme mohli snížit, ale Šindelka se zalekl situace na malém vápně a opět nedokázal dostat míč do sítě. Ještě v 70. minutě výborně unikl střídající Moučka, jeho výborná přihrávka přes vápno nedokázala najít ani jednoho našeho hráče. Ve zbytku zápasu měli nebezpečné situace už jen domácí, kteří dohráli zápas zkušeně a prakticky k ničemu už nás nepustili.

Trenér Filip Šmídek: "Nacházíme se ve složité situaci, máme hned osm hráčů zraněných a proti tak kvalitnímu týmu, jakým Teplice jsou, je to znát. Na začátku zápasu uděláme dvě laciné chyby na vápně soupeře a ten z rychlých brejků nás potrestá. Počínáme si strašně naivně v těch situacích a takhle kvalitní týmy nás za to trestají. Když se do podobné situace dostaneme my, nejsme schopní ani zakončit. Klukům těžko můžeme něco vytknout, po zápasech nás trenéři soupeřů chválí za hru, ale to nám body nenosí. Soupeři děkujeme, že jsme si mohli zahrát na hlavním stadionu a gratulujeme k zaslouženému vítězství."

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 3:1 (2:1)