FC Tempo Praha

U17: Teplice byly nad naše síly

2.5.2022 22:11   Richard Valoušek  

Tempácká šňůra výher skončila porážkou na severu Čech.

Na čtyři vítězství v řadě jsme chtěli navázat v Teplicích, kde nás čekal druhý tým tabulky, který jsme na podzim dokázali porazit jednoznačně 4:1. Tehdy, stejně jako nyní, rozhodl svižný úvod zápasu. Bohužel tentokrát se po úvodním hvizdu hrálo podle not domácích.

První útok, přenesení hry a křižná střela přesně na zadní - 1:0. Neuteklo ani deset minut a odražený míč po rohovém kopu uklidili domácí přesně k tyči - 2:0. Když už se zdálo, že se herně zvedáme a začínáme ohrožovat branku domácích, přišel brejk, přesný centr a tříbrankový rozdíl. Těší mě, že ani tato situace kluky nepoložila, dál se snažili zvyšovat aktivitu a zaslouženě snížili do poločasu na 3:1 z pohledu Teplic.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení, prostřídali a hra se srovnala. Bohužel branky dávali jen domácí. Hlavně ta na 4:1 byla pro nás zlomová, protože přišla po našem školáckém zaváhání ve chvíli, kdy jsme šancemi sahali po snížení na 3:2.  Netrvalo dlouho a na světelné tabuli svítilo 6:1. Kruté, ale domácí byli v útočné fázi nesmírně nebezpeční, rychlí, důrazní a efektivní. Když pak ale teplický kapitán prohlásil: "Dáme jim deset," něco to v našich klucích změnilo. Možná si řekli, že takhle ne a šli do toho znovu i přes nepříznivý stav.

Postupně jsme dokázali snížit až na skóre 3:6 z našeho pohledu, domácí brankář rázem ulehal s míčem na dlouhé vteřiny na trávník, zakopnutým míčům se nechtělo zpět do hry. Elán byl na naší straně. Bohužel se bavíme o posledních deseti minutách, a to je zkrátka málo. Cením si toho, že jsme zápas nevzdali a bojovali do konce. Snad i diváky muselo utkání bavit.

Oba týmy chtěly hrát fotbal, být aktivní s velkou chutí střílet góly. Teplice sehrály parádní zápas, dařilo se jim v osobních soubojích, na středu hřiště a až na závěr obou poločasů nás do zápasu tolik nepustily, a to rozhodlo. Naše zasloužená porážka a gratulace na sever Čech.

Závěrem bychom chtěli také poděkovat domácím ke gestu fair play na konci zápasu, kdy nám velmi ochotně pomáhali s naším kapitánem, jemuž se udělalo špatně a místo odchodu ze hřiště pro něj musela přijet sanitka. Děkujeme! Budeme se těšit na další podobné měření sil, protože byl opravdu svižný a koukatelný zápas.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 6:3 (3:1)