FC Tempo Praha

U19: Tempáci skolili Spartu

12.5.2022 1:12   Filip Šmídek  

Všechny tři branky zápasu padly do 18. minuty. Podívat se na ně můžete na videu uvnitř článku!

Úvodní minuty zápasy byly velmi atraktivní. Ve 2. minutě si hostující brankář ještě poradil se střelou Šmerdy. O dvě minuty později už Šmerda po rohu nemýlil a krásně se trefil hlavou - 1:0. V 8. minutě po hezké akci ze strany Sparťané Rožánkem vyrovnali na 1:1. V 18. minutě jsme se po centru Krejčího a chybě domácího gólmana opět dostali do vedení 2:1. Po zbytek poločasu byli hosté lepší na míči, ale do vážnější situace se nedostali.

Druhý poločas už nebyl moc atraktivní. Sparta nadále hrála s míčem, ale většinou pouze po vápno. Kolem 70. minuty jsme se dostali do velké šance, kdy Šmerda přihrál Muzičovi, ale ten minul branku. O dvě minuty později, po chybě v rozehrávce, se dostala do šance Sparta, ale správný okamžik k zakončení promarnila. Blíže k pojistce jsme byli my, agilní Šmerda si navedl balón do vápna, ale jeho střela na přední tyč skončila těsně vedle. V závěru si hosté vytvořili několik standardek, ale ty jsme uskákali a dokráčeli k důležitému vítězství.

Rozhodla úvodní dvacetiminutovka, kdy jsme soupeře překvapili aktivní hrou a dostali se do vedení. Po většinu zápasu byli Sparťané silnější na míči a lepší v kombinaci, přesto si myslím, že jsme nebezpečnější situace před brankou soupeře měli my. Dnešní přístup byl velmi dobrý, kluci makali do poslední minuty, výborně to zvládli takticky a soupeře nepouštěli do nebezpečných situací, to byl hlavní klíč k úspěchu.

Další týden zajíždíme do Pardubic, které na domácí půdě na jaře ještě neprohrály.



Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha B 2:1 (2:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:57)