FC Tempo Praha

U19: Ztracené vedení v Pardubicích

18.5.2022 9:36   Filip Šmídek  

Tempáci prohráli 1:4, kaňkou zápasu byl nesmyslný zákrok domácího obránce.

Úvodní minuty patřily spíše domácím, do dvacáté si vypracovali jednu zajímavou situaci, kterou nedotáhli. My jsme ve 21. minutě získali míč, rychlým přechodem jsme se dostali do vápna, kde Šmerda šikovně uvolnil Šimonovského a ten se hezky trefil k tyči - 0:1. O pět minut později mohlo být veseleji, když po rohu si našel míč Šindelka, ale jeho střela mířila těsně vedle. Po půlhodině hry jsme udělali chybu na soupeřově vápně, rychlý protiútok a bylo vyrovnáno 1:1. Na konci poločasu jsme udělali zbytečnou chybu u lajny, centr, soupeř dostal dost času a střelou k tyči dal poločasové vedení na stranu domácích 2:1.

Druhou půli jsme začali aktivněji, do slibné šance se dostal Šindelka, ale jeho pokus postrádal razanci. Z další akce se dostal do vápna Ling, který nedokázal zakončit. Z následného brejku soupeř opět po centru, kde dostal příliš volného času uvnitř vápna, střelou k tyči zvýšil na 3:1.

Po hodině hry krajní bek domácích nesmyslně fauloval Šimonovského na půli hřiště a museli jsme ho odnést na nosítkách. V závěrečné půlhodině jsme hráli proti deseti, měli jsme územní převahu, vytvořili jsme si dvě velmi zajímavé šance, bohužel jsme nezdramatizovali závěr utkání, naopak soupeř pár minut před koncem pojistil po chybě v rozehrávce na 4:1.

Soupeř byl kvalitnější v individuální práci s míčem a v kombinaci. Když k tomu přidáme naše chyby, které se neustále opakují a nedokážeme proměnit naše šance, tak nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství. Kaňkou zápasu je samozřejmě nesmyslný zákrok a zranění Šimonovského. 

Zápasy:

FK Pardubice B - FC Tempo Praha 4:1 (2:1)