FC Tempo Praha

U17: Divoká přestřelka s Meteorem

24.5.2022 8:20   Jan Šindelář  

Soupeř dal vítěznou branku v páté minutě nastavení.

Do zápasu vstupujeme dobře, držíme míč na svých kopačkách a snažíme se být aktivní. Vytváříme se pár náznaků šancí, které ale nedokážeme kvalitně zakončit. V 10. minutě se po rychlé přesné akci hosté ujímají vedení 0:1. Obdržený gól nás utlumí a soupeře nakopne. Následně hosté po dlouhém míči přidávají druhou branku - 0:2. Jsme jako opaření. Meteor je všude dříve, má větší drajv a důraz. Nám se nedaří kvalitně kombinovat a do šancí se dostáváme pouze ze standardních situací. Ve 32. minutě však přichází nádherná střela Víti, která nám vlila novou krev do žil - 1:2. Za pár minut zásluhou Slámiče vyrovnáváme na 2:2. Tento úsek zápasu opanujeme a můžeme přidat i další branky, nekvalitní finální fáze nás však brzdí. A když David zlikviduje v samotném závěru poločasu tutovku hostů, svítí na světelné tabuli poločasové skóre 2:2.

Na začátku druhé půli si vytváříme tlak, který zužitkuje svým druhým gólem Víťa - 3:2. I nadále jsme aktivní, ale děláme příliš mnoho chyb v kombinaci a následný represink nás stojí hodně sil. V následujících minutách držíme vedení hlavně díky Davidovi, který předvádí několik velmi dobrých zákroků. Kluci začínají hosty pozdě dostupovat, nejsou tak důrazní a přichází trest. V rozmezí pěti minut Meteor otáčí skóre na 3:4. V závěrečné fázi zápasu vrháme všechny své síly směrem dopředu, tudíž vznikají okénka pro brejky soupeře. V 93. minutě jsme však za svoji snahu odměněni a Víťa završuje hattrick. Bohužel nekoncentrovanost v závěrečných vteřinách zápasu nás stojí alespoň bod a s Meteorem nakonec prohráváme 4:5.

Dnes nás zisk bodů stála nekvalitní finální fáze a nezodpovědné chování při bránění. Meteor hrál jednoduše, ale velmi účelně. Jeho rychlí útoční hráči nám dělali problém celých devadesát minut. Nebýt Davida, mohlo být o výsledku rozhodnutu mnohem dříve. Na druhou stranu, pokud bychom za stavu 3:2 proměnili některou ze svých šancí, mohl se zbytek utkání vyvíjet úplně jinak.

Narazili jsme na velmi agresivního, agilního soupeře, který nám nedaroval nic zadarmo. Meteor vyhrál zaslouženě. Právě díky těmto zápasům se ale kluci mohou posouvat. Teď je nutné vyčistit si hlavu, zregenerovat a dobře se připravit na Admiru.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII B 4:5 (2:2)