FC Tempo Praha

U19: Výhra s velkou chutí

24.5.2022 18:47   redakce  

Tempáci splnili roli favorita a porazili béčko Meteoru jasně 4:0.

Úvodní minuty patřily nám, vypracovali jsme si jednu dobrou příležitost a jednu nevyřešenou akci. Ve 13. minutě na trase Mareš, Ling a Kuča už jsme se dostali do vedení, když posledně jmenovaný měl už jednoduchou práci - 1:0. Po dvaceti minutách bylo ještě veseleji, to si Mareš navedl míč, krásným centrem našel Šindelku, který chytře protečoval míč do sítě - 2:0. Po půlhodině hry zahrozili hosté, kdy se během jedné akce dvakrát otřáslo břevno naší branky. Po zbytek poločasu jsme byli aktivnější, ale kromě velké šanci Kuči, kterého vychytal brankář hostů, jsme velkou možnost neměli.

Druhý poločas byl z naší strany zbytečně nervózní. Soupeř se na nás tlačil, ale do vážnějších šancích jsme jej nepustili. Po hodině hry jsme si pomohli standardkou, kdy se náramně trefil Šmerda - 3:0. Tento moment rozhodl zápas, oba týmy se mohly dostat do nebezpečných situací, ale zbytečně zbrkle se řešila předfinální fáze, a tak bylo více ztrát než hezkých akcí na obou stranách. Až v závěrečných minutách jsme si vypracovali obrovské šance. Prchlík, Muzić, Ling ani Moučka nepřekonali výborně chytajícího brankáře Meteoru. To se povedlo až v poslední minutě, kdy centr Petržilky našel Mareše a ten se prostřelil brankáře - 4:0.

Trenér Filip Šmídek: "Kromě desetiminutové pasáže v první půli a nervózního začátku druhé půle jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme do šancí prakticky nepouštěli, my tam měli hodně šancí, které jsme nedali. Více mě mrzí řešení předfinální fáze, kde si počínáme příliš nerozvážně a nepřesně. Kluky chválím, byla tam dnes vidět chuť a odhodlání zápas vyhrát."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII B 4:0 (2:0)