FC Tempo Praha

U19: Na Admiře tři body za tři góly

30.5.2022 22:07   redakce  

I bez několika opor dokázali Tempáci urvat v Kobylisích důležité vítězství.

Úvodní minuty patřily domácím. Vypracovali si několik zajímavých standardek a úniků po křídlech, které jsme stačili ve vápně blokovat. Po dvaceti minutách jsme se pomalu začínali do hry dostávat i my. Po hezké akci Rakušana se do obrovské šance dostal Kuča, mířil ale kousek vedle pravé tyče. Po půlhodině hry jsme zahrávali standardku Rakušanem, míč si na hranici vápna našel Šmerda a krásnou hlavičkou nás poslal do vedení - 0:1. O pět minut později se na lajně hezky uvolnil Kuča, jeho centr našel ve vápně Šimonovského, který ještě přiťukl Marešovi a ten prostřelil brankáře domácích podruhé - 0:2. Pět minut před poločasem jsme udělali chybu v rozehře, do největší šance domácích se dostal Marqvardsen, naštěstí napálil jen tyč Filipovy brány.

Druhou půli byli domácí aktivnější, měli tam zajímavé situace, které jsme ubránili. Čtvrt hodiny před koncem se dvakrát do úniku dostal Prchlík, nejdříve jeho přihrávka nenašla správného adresáta, o chvíli později opět utekl svému strážci, krásným centrem našel Šmerdu a ten se opět prosadil hezky hlavou - 0:3. V závěru už se toho moc neudálo, a tak se čekalo na závěrečný hvizd.

Trenér Filip Šmídek: "Klasický venkovní zápas, kdy jsme prospali úvodní čtvrthodinu, poté už jsme se dostali do hry a dvěma slepenými góly jsme odskočili. V závěru poločasu při nás stálo i štěstí. Druhý poločas byl z naší strany chvílemi až příliš neuspořádaný. Jak minuty plynuly, tak soupeř byl více nervózní a my ho z brejku potrestali. Závěr už jsme celkem v klidu dohráli a dokráčeli si k zasloužené výhře." 

Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 0:3 (0:2)