FC Tempo Praha

U12: Sobotní prohra a snová neděle

10.6.2022 0:41   David Perl   Štěpán Sedlář  

Tempáci v konkurenci sedmnácti týmů vyhráli turnaj v Drážďanech.

Litvínov U13
Poslední ze tří ročníkově posunutých zápasů jsme absolvovali v Litvínově. Jak už jsme si v této soutěži zvykli, soupeři se chovají mnohem více taktičtěji a navíc těží z fyzické převahy. Pro nás byly zásadní dvě věci. První je, že jsme měli míč na kopačkách tak v 85% celkového času. Takže to není o tom, že někam jedeme dvě hodiny, proběhneme se bez míče a jedeme zpět. V tomhle tedy spokojenost a dobře využitý čas. Tak druhá věc ale je, že to není jednoduché. Řešení, která nám stačí v zápasech se stejně starými soupeři, tady nestačí a tak můžeme naplno řešit věci, kterým se už nějaký půlrok hodně věnujeme. Většinová část zápasu je o pohybu bez míče. Právě to trhání obrany, náběhy za obranu a naopak seběhy pro míč do protipohybu jsou pak v takovýchto zápasech zásadní. Teoreticky to kluci chápou. Jsou schopni to v tréninku realizovat, a tak jdeme do té poslední fáze, kdy se to pro kluky stane automatem a běžnou součástí zápasu. No a pak když nedáme tři penalty, tak to na výhru prostě není (na druhou stranu jsme si jejich úspěšnou exekuci schovali na další den do Drážďan, kde sehrály důležitou roli). Ze severozápadu Čech jsme tedy odjížděli s prohrou 3:4.

Drážďany
Podobný směr a další porce zápasů proti o rok starším hráčům. Navíc umocněno tím, že se jednalo o hráče, kteří češtinou nevládnou. Pro někoho tedy úplně první konfrontace se zahraničím a to samo o sobě hraje v psychice roli. Zápasy byly vyměřeny na 15 minut, takže bylo jasné, že rozhodovat bude každá maličkost. Hned ten první jsme měli dobře rozehraný, ale soupeř minutu před koncem po rohu vyrovnal na 1:1. Zatímco jsme pomalu kousali do hořké pilulky, tak Davído stihl výhozem najít Volfíka, který utekl úplně všem a obstřelil brankáře - 2:1. Další zápasy rozepisovat nebudeme. Nejtěžší z nich byl určitě proti týmu Borea Drážďany, který jsme i přes mírnou převahu prohráli 1:2. Ty zbylé ve skupině už byly spíše o tom, jestli se nám podaří za těch 15 minut otevřít soupeře. Nakonec vždy úspěšně, a tak jsme postupovali ze skupiny z 1. místa.

S respektem jsme vstupovali do čtvrtfinále, protože nás čekal soupeř, který odehrál skvělý zápas proti Dynamu Drážďany. Kluci do něj vstoupili ale výborně zkoncentrovaní a předvedli asi nejlepší výkon na turnaji. Krásné akce a hladká výhra 4:1.

V semifinále jsme měli možnost vrátit Boree porážku ze skupiny. Spíše taktický zápas dospěl do penalt. No a v tu chvíli jsme byli zvědaví, kdo to po posledních penaltových nezdarech vezme na sebe. Naštěstí se ukazuje, že sebevědomých kluků máme v týmu dost na to, abychom tři penaltové sloty pokryli. Max, Benďas i Erik ukázali sebevědomí a dobrou kopací techniku.

Finále bylo průběhem dost podobné. Ale úplně v jiné atmosféře. Všechny ostatní týmy už měly dohráno, a tak se vše soustředilo jenom na finálové hřiště. Proběhl nástup týmů, hrála tempácká hymna a fyzičtější soupeř to začal slušně řezat. Po dobře dobíhaném a doraženém míči Olim jsme vedli. Nepoložil nás ani neúspěšný pokus o obejití hráče, ze kterého jsme inkasovali a penalty jsme opět ovládli.

První místo ze 17 účastníků je skvělý výsledek. Úroveň turnaje sice nebyla zdaleka taková jako třeba Planeo Cup, ale i tak není jednoduché se v tak krátkých zápasech dokázat prosadit. Své o tom vědí naši kluci z U11, kteří o den později na stejném místě prohráli stejně jako my za celý turnaj 1 zápas, ale končili na 9. místě.

Stejné umístění a pomyslnou cenu by si odnesli i naši fanoušci, kteří byli jednoznačně nejhlučnější a byli inspirací pro ostatní fanouškovské tábory. Během turnaje zvládli podpořit i další české kluby, vypůjčit bubny jiným fanouškům a celkově se tak starali o atmosféru. Děkujeme!

Barrandov
Na umělé trávě na Barrandově jsme sehráli jedno z posledních utkání pražské soutěže v této sezoně. Od začátku bylo vidět, kdo má na hřišti převahu. Na gólový okamžik jsme čekali do 12. minuty, kdy se po hezké akci prosadil Šíma. Tento gól nám dodal klid a už byla víceméně jen otázka, kolik gólů soupeři vstřelíme. Nakonec se nám jich podařilo vsítit ještě 13 a Kilyho v bráně překonal soupeř jen jednou. Dnes bylo k vidění spousta pěkných akcí, ať už po křídle, nebo středem. Kluci dnes měli na všechno o dost více času, takže kombinace nám opravdu nevázla. Po sérii zápasů, kdy soupeř jen zalezl a hrozil z brejků, dnes Barrandov chtěl hrát otevřenou partii, což nám samozřejmě vyhovuje mnohem více. Pochvala i za zakončování. Je zde vidět progres, že už vše nepálíme jen ranou nahoru, ale snažíme se střely uklízet k tyči, podél gólmana.

Zápasy:

FŠ Litvínov - FC Tempo Praha 4:3 (4:2)
1.FC Barrandov - FC Tempo Praha D 1:14 (1:5)