FC Tempo Praha

U17: Nedotažený obrat

8.8.2022 22:28   Richard Valoušek  

O porážce s Českými Budějovicemi rozhodly hrubky v obraně.

Třetí týden, co jsme s týmem, spojili jsme dva ročníky a hledali optimální složení nejsilnější jedenáctky pro první mistrák. Po dvou minutách bylo skóre 0:2 a byla otázka, co to s klukama udělá, protože ani výsledky v přípravě nebyly dobré. Přitom v tréninku dřina i kvalita vidět jsou.

Myslím si, že podobný průběh by hodně mužstev složil, o to víc si ceníme, že to kluci nezabalili, dali kontaktní branku a začali si věřit. Rázem byli lepším týmem, tlačili se do koncovky, celkem ovládali střed hřiště a obrat na 3:2 do poločasu byl zasloužený. Bohužel se nedokážeme zbavit "dětských" chyb v obraně. Jedna taková nás stála v poslední minutě poločasu vedení.

Do druhého poločasu jsme chtěli dál na soupeře tlačit a v rámci možností kvalit jednotlivců hrát koukatelný fotbal. Myslím si, že se to celkem dařilo, kluci dřeli, ti fotbalovější drželi míč na zemi, bohužel čím víc útočíme, tím více je zranitelná obrana.

Stále jsme nenašli fungující stoperskou dvojici. Skóre 3:6 vypadá děsivě, pro kluky krutě. Ale po hrubkách, které soupeřům dávají šance, odpovídající. Musíme dále trpělivě a poctivě pracovat, protože tento zápas nám ukázal, že na ligu herně někteří kluci mají.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Dynamo České Budějovice B 3:6 (3:3)